Prisinformation om eID-tjänsten

Kostnader att använda en e-legitimation från utgivaren

Det vanligast är att köpa eID-tjänsten från oss där allt ingår i tjänsten, div även där kostnaden från respektive utgivaren av e-legitimation ingår (det uppstår en kostnad varje gång en e-legitimation används gentemot utgivaren/CA).
Kund kan teckna egna avtal med respektive utgivare och vi hjälper till med hanteringen av OCSP-certifikat, men det vanligaste och billigaste är normalt att Kund väljer att köpa allt via CGI.

 

Kostnad för tjänsten

För själva tjänsten ingår tillgång till olika anslutningsalternativ i produktion och testmiljöer. det ingår även tillgång till eID Portal, support, drift och övervakning enligt servicenivå. För detta tar vi ut en låg fast månadsavgift beroende på användning.

 

Alternativ till eID tjänst

 

Det alternativ som finns till att använda en eID-tjänsten är att inköpa en egen certifierad BICS-programvara (BankID Control Server), etablera drift av den och själv sätta upp alla kopplingar och avtal till samtliga utgivare en e-legitimationer. CGI kan givetvis även hjälpa till med detta om ni så önskar, men det är en betydligt mer kostsam lösning.  I CGI:s eID tjänst så använder vi certifierad BICS-programvaran som är ett krav från BankID.  CGI är även via ramavtal Programvaror och Tjänster 2007, återförsäljare av två olika BICS leverantörer. Både Nexus, och Nordic Edge.  Licenskostnaden för BICP programvaran ligger i ramavtalet från 50.000 kr till 500.000 kr beroende på användning/storlek. Till detta kommer en årlig underhållsavgift på programvara på ca 20% av licenskostnaden.  Så att använda eID-tjänsten blir den mest kostandseffektiva lösningen för de flesta.

 

Återförsäljare från Utgivarna av e-legitimation

CGI är återförsäljare av samtliga utgivare av svensk e-legitimation, samt kan sälja eID-tjänsten på ramavtal e-förvaltningsstödjande tjänster 2010, eller ramavtal Helhetsdrift, IT-Drifttjänster 2010.

Kontakta gärna oss för att få en offert till er organisation.  Vi är marknadsledande och erbjuder högsta kvalité och service till marknadens absolut bästa priser.

 

Gå tillbaka till vår huvudsida för e-legitimation, eID och BankID